Ako byť kráľom každej párty či oslavy
Na akejkoľvek party, hostine alebo večierku je množstvo zúčastnených hostí jednou zo základných veličín s ktorými budete „pracovať“. V prípade menšieho občerstvenia pre najbližších príbuzných alebo návštevu je to o čosi jednoduchšie.
Pre väčšiu party je dobré si jedlo rozvrhnúť aspoň na dva hlavné chody.
Prvým by mohli byť rozličné jednohubky napríklad čipsy, krekry, keksy, tortilly alebo tyčinky z pizza cesta servírované zo studeným ochutenými omáčkami – dipmi. K omáčkam sa dobre hodí aj očistená, surová zelenina, nakrájaná na úhľadné kúsky vhodné k namáčaniu.
Buďte kreatívni a či sa už bude jednať o stôl vo forme bufetu alebo o veľké podnosy, aranžujte vždy tak aby sa striedali rôzne farby a štruktúry, aby všetko vyzeralo chutne a lákavo.
Tipy na prvý chod:
Pečené chlebovo-syrové tyčinky
Zeleninové košíčky Enchiladas
Avokádový dip zo syrom Feta podávaný s krekrami
Rolky s avokádom a vajíčkom servírované zo sladkou čili omáčkou
Pečené Taquitos plnené cícerom a artičokmi
Korenený pečený cícer
Pizzadillas
Baby mrkva v lístkovom ceste s jogurtovou omáčkou
Dúhová Salsa podávaná s tortillami
Druhým chodom by malo byť plnohodnotné jedlo.Tepelná úprava zahŕňa varenie, pečenie alebo grilovanie. Ak párty organizujete vonku, druhý chod môžete pripraviť grilovaním na grile počas prebiehajúcej oslavy. Takáto príprava má jednu výhodu: zabavíte sa aj zo svojimi hosťami. Nezabudnite včas nachystať zeleninové šaláty!
Tipy na druhý chod:
Raclette
Grilované marinované krídelká s pečenými zemiakmi a BBQ omáčkou
Grilované kuracie prsia na spôsob Bruschetty alebo Salsy verde
Tilapia pečená v alobale s citrónom, paradajkami a špargľou
Hamburgery
Párky zapečené v alobale so žltou, červenou a zelenou paprikou
Pečené krevety s cesnakom, petržlenovou vňaťou, kukuricou a limetkou
steaky Caprese
Šaláty:
rančerský šalát Coleslaw s papričkami Jalapeño
šalát z hráškových luskov, reďkovky a špargle s Feta syrom
korenistý broskyňovo-avokádový šalát
šalát z grilovaných zemiakov zo slaninou